Ενημερωτική Ημερίδα και Εργαστήριο των εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ02 για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και τον ενιαίο τρόπο αξιολόγησής τους στο Γενικό Λύκειο την Παρασκευή και το Σάββατο 13-14 Σεπτεμβρίου 2019Γενικά
ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου διοργανώνουν Ενημερωτική Ημερίδα και Εργαστήριο για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και τον ενιαίο τρόπο αξιολόγησής τους στο Γενικό Λύκειο.

 Η Ενημερωτική Ημερίδα  θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου (Παπακωνσταντίνου και Παραλιακής Ναυπλίου-Νέας Κίου) στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:30, ενώ το Εργαστήριο στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 στο 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου (Αμαλίας 25) και ώρα 10:30.

Εισηγήτριες θα είναι: η κ. Αγάθη Γεωργιάδου και η κ. Βασιλική Δεμερτζή.

Δηλώστε συμμετοχή

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα. Ο μέγιστος αριθμών συμμετεχόντων στο Εργαστήριο του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2019 δεν δύναται να υπερβαίνει τους 50 και για τον λόγο αυτόν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η εν λόγω φόρμα θα κλείσει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:55.

Όσοι τυχόν δεν καταφέρουν να συμμετάσχουν, θα έχουν προτεραιότητα συμμετοχής σε επόμενη επιμόρφωση που θα διοργανώσει πολύ σύντομα ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας.

Καθώς επίκειται η έναρξη της νέας σχολικής/ακαδημαϊκής χρονιάς, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας – ανταποκρινόμενος στη φήμη του – σας ενημερώνει πως έχει ήδη ετοιμάσει σε συνεργασία με τοπικούς και άλλους φορείς ένα εκλεκτό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Είμαστε βέβαιοι πως θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας. Σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για τις εισηγήτριες

Η Αγάθη Γεωργιάδου είναι διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Εργάστηκε ως ειδική επιστήμων στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ως μέλος της Ομάδας Λογοτεχνίας του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας που δημιούργησε τα Βιβλία Αξιολόγησης για τα φιλολογικά μαθήματα. Από το 2003 ως το 2006 ήταν υπεύθυνη στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για τα νέα διδακτικά εγχειρίδια του Γυμνασίου για τα φιλολογικά μαθήματα και για τη Γλώσσα και Λογοτεχνία Λυκείου. Συνέγραψε με άλλους τα Βιβλία Καθηγητή για τα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Υπηρέτησε για οκτώ χρόνια ως Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ανατολικής Αττικής και Γ΄ Αθήνας.
Στην εκπαιδευτική της δραστηριότητα περιλαμβάνονται πλήθος σεμιναρίων και εργαστηρίων ανά την Ελλάδα με θέμα τη διδασκαλία και αξιολόγηση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Είναι επίσης διαχειρίστρια σε εκπαιδευτικό ιστότοπο (agathi.pbworks.com) που αριθμεί 1500 φιλολόγους από όλη την Ελλάδα.
Στο προσωπικό συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται μελέτες, άρθρα και εκπαιδευτικά βιβλία στην Αρχαία, Νεοελληνική και Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία: Νεότερη Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία (1999), Διαβάζοντας Κική Δημουλά, Λογοτεχνικές Διαδρομές, Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες, Η Ποιητική Περιπέτεια κ.ά.

Η Βασιλική Δεμερτζή είναι φιλόλογος και θεατρολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Θέατρο (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και διδακτορική διατριβή στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Πατρών). Από το 2003 έως το 2010 υπηρέτησε ως Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και στη συνέχεια ως Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων στην ίδια Διεύθυνση μέχρι τη συνταξιοδότησή της τον Ιούλιο του 2014. Διδάσκει Ιστορία  Θεάτρου και Δραματολογία στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και τη Δραματική Σχολή Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης. Συμμετείχε ως ερευνήτρια σε εθνικά και διεθνή προγράμματα φορέων, όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται βιβλία για την εκπαίδευση, μελέτες και άρθρα σε ελληνικά και ξένα έντυπα επιστημονικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου.  Έχει επίσης γράψει βιβλία για παιδιά και έργα της έχουν βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Πορτρέτα πολιτικών»: 11 διαδικτυακές διαλέξεις + 1 δια ζώσης ημερίδα (Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2024)

Σειρά διαδικτυακών διαλέξεων «Γνωριμία με την ελληνική ζωγραφική»

Επιστημονική ημερίδα «Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση 1821: Νέες έρευνες και ερωτήματα»

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Εμφάνιση περισσότερων

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων