Παρουσίαση του βιβλίου του Αδαμάντιου Συρμαλόγλου «Φορολογία, Δημοκρατία και συγκρότηση κράτους. Ο Λάμπρος Κορομηλάς και το "Έσοδα και Φόροι"»


Οι Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας θα παρουσιάσουν το βιβλίο «Φορολογία, Δημοκρατία και συγκρότηση κράτους, Ο Λάμπρος Κορομηλάς και το "Έσοδα και Φόροι"» του Αδαμάντιου Συρμαλόγλου, Διδάκτορος Οικονομικής Κοινωνιολογίας και Διδάσκοντος στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Μιχάλης Μ. Ψαλιδόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας Οικονομικών Θεωριών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Σύμβουλος στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος 
  • Σοφία Κουτσιούρη, Δρ. Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Θα συντονίσει ο Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος - Ιστορικός, ενώ παρόντες θα είναι ο συγγραφέας και ο εκδότης, κ. Παπαγιαννίδης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022, και ώρα 8:00 μ.μ στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΦΟΥΓΑΡΟ.

Ευελπιστούμε πως θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία των διοργανωτών.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αδαμάντιος Συρμαλόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική και Πολιτική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Οικονομική Κοινωνιολογία και ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Κοινωνιολογία των Δημοσίων Οικονομικών, στην Πολιτικ Οικονομία της Φορολογίας και στην Οικονομική Ιστορία. Διδάσκει στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Πορτρέτα πολιτικών»: 11 διαδικτυακές διαλέξεις + 1 δια ζώσης ημερίδα (Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2024)

Σειρά διαδικτυακών διαλέξεων «Γνωριμία με την ελληνική ζωγραφική»

Επιστημονική ημερίδα «Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση 1821: Νέες έρευνες και ερωτήματα»

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Εμφάνιση περισσότερων

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων