Διαδικτυακή διάλεξη του Ανδρέα Ν. Μιχαλόπουλου «Ο ιδρυτικός μύθος της Ρώμης και η ρωμαϊκή εθνική ιδεολογία»

O Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, διοργανώνει διαδικτυακή διάλεξη του Καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ κ. Ανδρέα Ν. Μιχαλόπουλου, με θέμα «Ο ιδρυτικός μύθος της Ρώμης και η ρωμαϊκή εθνική ιδεολογία: διαδρομές μέσα στον μύθο και την ιστορία».

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο Ανδρέας N. Μιχαλόπουλος είναι Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Καβάλα, όπου πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές. Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λατινική Φιλολογία (Master και PhD) στο Πανεπιστήμιο του Leeds της Μεγάλης Βρετανίας.

Δίδαξε στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Leeds, στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2007 στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Αυγούστεια ποίηση, το Ρωμαϊκό δράμα, το Ρωμαϊκό μυθιστόρημα, την Αρχαία Ετυμολογία και τη σύγχρονη πρόσληψη της κλασικής λογοτεχνίας.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εθνικών και διεθνών συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων και μονογραφιών πάνω σε ποικίλα θέματα της λατινικής λογοτεχνίας.

Λίγα λόγια για τη διάλεξη

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Μαΐου 2014 και ώρα 7 μ.μ., μέσω Zoom του ΚΕΣ. Απαιτείται δωρεάν εγγραφή από μέρους σας και, φυσικά, να διαθέτετε την τελευταία έκδοση του Zoom στο κινητό ή τον υπολογιστή σας.

Είμαστε βέβαιοι πως θα δώσετε το «παρών» στη διαδικτυακή αυτή διάλεξη, η οποία παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Πορτρέτα πολιτικών»: 11 διαδικτυακές διαλέξεις + 1 δια ζώσης ημερίδα (Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2024)

Σειρά διαδικτυακών διαλέξεων «Γνωριμία με την ελληνική ζωγραφική»

Επιστημονική ημερίδα «Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση 1821: Νέες έρευνες και ερωτήματα»

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Εμφάνιση περισσότερων

Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων